14:24 - Utrikes:
Pansar mot demonstranter i Kiev
Två personer har skjutits ihjäl i demonstrationerna i Ukraina, enligt åklagare. Premiärminister Azarov kallar de protesterande "terrorister" och pansarfordon har satts in mot demonstranterna.(TT)
14:24 - Utrikes:
2013 ett av de varmaste åren
Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå. Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.(TT)
14:21 - Inrikes:
14 år för styckmördare i Boden
Han mördade och styckade sin 20-åriga kompis och tidigare flickvän. Straffet för den 22-årige mannen: 14 års fängelse. Åklagare och ombud krävde mer, men rätten pekar på hans funktionsnedsättning och ungdom.(TT)
14:20 - Inrikes:
Stort bedrägerimål tas om efter jäv
Det enorma bedrägerimålet kring blufföretaget 118 108 måste göras om från början, beslutar lagmannen vid Malmö tingsrätt Eva Wendel Rosberg. Hela rätten – två jusristdomare och fyra nämndemän – anses jävig.(TT)
14:19 - Utrikes:
Kritik mot EU:s nya klimatmål
EU-kommissionen föreslår som väntat en minskning av utsläppen av växthusgaser med 40 procent till 2030. "Ambitiöst, men också realistiskt", säger kommissionens ordförande Barroso. Inte bra nog, anser miljöaktivister.(TT)
14:14 - Utrikes:
Gay britt utvisas ur Uganda
En brittisk man som åtalats för att ha haft sex med en annan man i Uganda utvisas med omedelbar verkan ur landet. Hbt-personer är utsatta i Uganda där homosexualitet är förbjudet i lag.(TT)
14:12 - Ekonomi:
Whirlpool stänger Norrköpingsfabrik
Amerikanska vitvarujätten Whirlpool tänker stänga sin fabrik i Norrköping med 323 anställda. Planerna presenterades för personalen i dag. Enligt företagsledningen är fabriken inte konkurrenskraftig.(TT)
14:06 - Sport:
Linköpingsback skadad
Linköpings back Jonas Junland har drabbats av en bristning i ljumsken och missar morgondagens SHL-match mot Skellefteå. Han är dessutom ett frågetecken för resterande sju matcher innan OS-uppehållet.(TT)
14:03 - Utrikes:
Zjirinovskij: Dumpa Michelle, Obama
Barack Obama bör snarast dumpa hustrun Michelle, hon distraherar med sitt "korkade rysch och pysch". Det säger den högerextremistiske ryske politikern Vladimir Zjirinovskij, ledare för Liberaldemokraterna.(TT)
13:59 - Ekonomi:
Volvo ett steg närmare Kinaaffär
En kinesisk myndighet har godkänt samriskbolaget bestående av lastbilskoncernen Volvo och Dongfeng Motor i Kina. Men för att affären ska få ett slutligt godkännande krävs att fler kinesiska myndigheter säger ja.(TT)
13:58 - Inrikes:
KO tar strid mot teleförsäljning
Konsumentombudsmannen tar nu strid mot säljsamtal till mobiltelefoner. Nyligen uppgav flera branschorganisationer att de ändrat sina etiska riktlinjer för att kunna ringa till mobiler utan att abonnenter godkänt detta.(TT)
13:57 - Inrikes:
Kontroll avslöjade stulna båtmotorer
Kustbevakningen och polisen fattade misstankar och fann två stulna båtmotorer värda minst 250 000 kronor i samband med en kontroll av två skåpbilar i Ystads hamn under tisdagen, skriver Ystads Allehanda.(TT)